loading...
انجمن صنایع غذایی پیام نور سنندج
admin بازدید : 1040 یکشنبه 22 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

محیط کشت (Sulfide-Indol-Motility) SIM:

با استفاده از این محیط سه خصوصیت مختلف باکتری را می توان سنجید و در تمام باکتری ها می توان بکار برد. به طریقه Stab تا یک سانتی متری انتهای لوله به وسیله آنس نوک تیز در این محیط کشت می دهیم.

اساس آزمایش:مواد اولیه تولید اندول یعنی اسید آمینه تریپتوفان در پپتونهای محیط موجود است. هیدروژن سولفوره و سولفات نیز در محیط موجود است.قوام نیمه جامد بودن محیط نیز اجازه پخش شدن و در نتیجه کدر نمودن محیط را به باکتری های متحرک می دهد.

ایجاد هیدروژن سولفوره توسط باکتری به صورت سیاه شدن محیط ظاهر می گردد و درصورت متحرک بودن باکتری کشت شده، سیاهی نیز تمام محیطی که باکتری پخش گردیده است ،انتشار می یابد .سیاه شدن محصول واکنش هیدروزن سولفوره تولید شده با سولفات آهن و تشکیل رسوب سولفوره آهن سیاه رنگ می باشد.با اضافه کردن یک میلی لیتر معرف کواکس Covacs و یک میلی لیتر کلروفرم به کشت 24 ساعته، ظهور رنگ ارغوانی در سطح کشت دلیل بر تولید ایندول توسط باکتری است .باکتریهای که حاوی مجموعه آنزیمهایی که اصطلاحا تریپتوفاناز نامیده می گردند ،باشند قادرند طی سری واکنشهای شیمیایی تریپتوفان را اکسیده و اندول استیک تولید نمایند.

حرکت باکتری بواسطه پخش شدن آن از مسیر خط کشت به اطراف و کدر نمودن محیط مشخص می گردد.باکتریهای فاقد حرکت تنها مسیر خط کشت را که نمایان است،کدر می کنند.برای تعیین تولید اندول می توان از محیط تریپتوز نیز استفاده نمود.

روش آماده سازی معرف کواکس جهت تست اندول :

فسفو دی متیل آمینو بنزآلدئید ------------------ 5 گرم

ایزو آمیل الکل ------------------- 75 میلی لیتر

اسید کلریدریک ------------------- 25 میلی لیتر

آلدئید را در الکل به آرامی حل نموده واز بنماری 55-50 درجه سانتیگراد استفاده نموده و به آن اسید اضافه رده و دور از نور و در 4 درجه سانتیگراد نگهداری می نماییم .رنگ معرف باید از زرد روشن تا قهوهای روشن باشد. بعضی از نمونه ها آمیل الکل کافی نیست و با آلدئید رنگ سیاه می دهد.

admin بازدید : 190 یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

باکتری شناسی صنایع غذایی

كلستريديوم ها (Clostridium):

باسيل های گرم مثبت درشت و اسپوردار بي هوازي اجباري مي باشند. اسپور دراين جنس معمولا انتهايي يا نزديك به انتها مي باشد. اغلب متحرك و داراي فلاژلا ازنوع پري تريش مي باشند. همچنین تستهاي كاتالاز و اكسيداز در آنها نیز منفي بوده.

كلستريديوم بوتولينوم( C.botulinum):

عامل بوتوليسم (مسموميت غذايي شديد وكشنده) باسيل درشتي است كه اسپور آن بيضي شكل و نزديك به انتها قرار دارد. اين باكتري بي هوازي مطلق و متحرك است .

براي جداسازي باكتريهاي كه اسپوردارند ازروش جداسازي به كمك حرارت استفاده كرده و براي اين منظور بايد نمونه مورد آزمايش را درسرم فيزيولوژي سوسپانسيون شده و به مدت 10 دقيقه جوشانده شود تا ساير باكتريهاي بدون اسپور ازبين برود ( شوك حرارتي) سپس نمونه را درشرايط مناسب (بي هوازي براي كلستريديومها) كشت داده و كلنيهاي ارگانيسم را شناسايي كنيد.

براي شناسايي توكسين بوتوليسم ازتست الايزا و راديوايمونواسي و هماگلوتيناسيون پاسيو استفاده كرده.

و همچنین از محيطهاي انتخابي EYA (Egg-Yolkagar) و CBI C.botulinum Isolation براي ايزوله كردن كلستريديوم بوتولينوم استفاده مي شود.

كلسترديوم تتاني ( C. Tetani):

كلسترديوم تتاني يا باسيل نيكولاير عامل بيماري كزاز بوده که اين باكتري بي هوازي اجباري است و داراي اسپور انتهايي بزرگي است كه ظاهري شبيه چوب طبل براي باكتري ايجاد مي كند. اين باكتري متحرك و فلاژلا آن ازنوع پري تريش مي باشد.همچنین این باکتری قندها راتخمير نکرده وكاتالاز منفي است.

admin بازدید : 135 یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

استريليزاسيون وسايل آزمايشگاهي

1.تمامي ظروف آزمايشگاه ميكروبي از قبيل پتري ديشها، پيپتها را در ظروف مخصوص خود قرار داده و محيط كشت ها تهيه شده مورد نياز را در داخل اتوكلاو قرار مي‌دهيم

2.اتوكلاو را روشن كرده و زمان آن را روي 20 دقيقه تا فشار 1Bar تنظيم مي كنيم تا مراحل استريليزاسيون انجام گردد و اتوماتيك وار بعد تمام شدن مراحل دستگاه خاموش مي شود . (فور 160 درجه سلسيوس(

 طرز تهيه محيط كشتها:

1.جهت تهيه محيط كشت ميزان مورد نياز ماده براي حل شدن در 1000cc آب مقطر نوشته شده كه اگر بخواهيم كمتر از اين مقدار تهيه كنيم با استفاده از تناسب ماده مي‌توان ميزان مورد نياز ماده جهت حل كردن در آب مقطر را تخمين زد. پس از تهيه محيط كشت ارلن را روي هيتر قرار مي‌دهيم تا كاملاً حل و شفاف شود سپس از روي هيتر برداشته و با پنبه و فويل درب محيط كشت را مي‌بنديم.

براي مثال :

پليت كانت آگار P.C.A : 1.20 گرم در 100 ميلي ليتر است كه اگر بخواهيم براي 50cc تهيه كنيم ، 50 را ضربدر 1.20 كرده وبر 1000 cc تقسيم مي كنيم وعدد بدست آمده را وزن كرده ودر بشر با آب مقطر به حجم 50 سي سي مي رسانيم سپس تا موقعي كه شفاف شود در روي هيتر نگه مي داريم ودر داخل بشر مگنت مي اندازيم تا مخلوط شود ودر هنگام جوشيدن كه كف هايي توليد كرد آنرا از روي هيتر برمي داريم .( آب مقطر را بايد قبلا به جوش برسانيم

در صورتيكه محيط كشت مصرفي SDA باشد به آن كلرامفتيكل (5/0 درصد) اضافه مي‌كنيم.

admin بازدید : 182 یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

پروبیوتیک چیست ؟

کلمه پروبیوتیک از کلمه یونانی به معنی "برای زندگی" گرفته شده است . پروبیوتیک معمولا" یک یا مخلوطی از چندمیکروارگانیسم هستندکه چنان چه توسط انسان یا حیوان مصرف شوند ، می توانند با بهبود خصوصیات میکروفلور گوارشی میزبان اثرات سودمند بسیار زیادی را اعمال نمایند.

پروبیوتیک ها به تحریک رشد باکتریهای مفید روده و یا به کاهش بیماریزایی میکروب های مضر کمک می کنند و مکانیسم عمل آن ها متکی به جایگزینی و زنده ماندن آن ها در دستگاه گوارش است.

روده انسان حاوی تقریبا" 100 تریلیون باکتری زنده است که همگی آن ها با هم فلور میکروبی روده را به وجود می آورند ، این باکتری ها شامل انواع مفید ، مضر و خنثی هستند ، البته در افراد سالم باکتری های مفید غالب هستند .

باکتری های مفید در تولید ترکیبات مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها و اسیدها ی آلی نقش موثری به عهده دارند . در مقابل ، باکتری های مضر ترکیبات سمی و سرطان زاتولید می کنند.بنابراین اگر باکتری های مضر در روده غالب بشوند نه تنها ترکیبات مغذی و ضروری تولید نمی شوند بلکه میزان ترکیبات مضر نیز افزایش می یابد .

فلور میکروبی روده وابستگی زیادی به ماده غذایی مورد استفاده شخصی دارد ، بنا بر این می توان فلور میکروبی روده را تغییر داد و میکروب های مفید را جایگزین انواع مضر آن کرد .

در واقع استفاده از میکروب های زنده برای افزایش سلامت انسان موضوع جدیدی نیست و هزاران سال است ، مردم از مواد تخمیری به ویژه فراورده های لبنی حاوی میکروب های مفید مانند ماست ، پنیر و ... استفاده می کنند.

پروبیوتیک ها چگونه عمل می کنند

پروبیوتیک ها به طرق مختلف بر سلامت فرد اثر میگذارند. این میکروارگانیسم ها می توانند در ناحیه روده با تولید اسیدهای آلی و مواد ضد میکروبی مانع رشد باکتری های بیماری زا شوند.

اسیدهای آلی تولید شده می توانند به عنوان یک منبع انرژی مورد استفاده سلول های روده قرار گیرند . تولید ویتامین ها به خصوص ویتامین های B , K از دیگر خصوصیات قابل توجه آنهاست.

admin بازدید : 169 یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

آفلاتوكسين ها

 آفلاتوکسین 

در سال 1959 يك واقعه منحصر به فرد به وقوع پيوست كه موجب جلب توجه محققين به بررسي مسئله مايكوتوكسين ها گرديد . اين مسئله موجب مرگ هزاران بوقلمون و ساير طيور در مزرعه اي در آنگلياي شرقي بود ، به دليل درگيري صنعت بوقلمون و صنعت توليد مكمل هاي غذايي طيور با اين مسئله تلاش هاي زيادي جهت شناسايي منشاء بروز اين شيوع گسترده بيماري (كه در ابتدا به عنوان بيماري نا مشخص بوقلمون ناميده شد) صورت گرفت . هر چند اين نام دلالت بر بيماريهاي نظير عفونت هاي ويروسي دارد ، اما نشان داده شد كه اين پرندگان توسط نوعي سم موجود در بادام زميني آسياب شده مورد استفاده در توليد مكمل پروتئيني خوراك طيور مسموم گرديده اند . اين ماده سمي كه بنام آفلاتوكسين (Aflatoxin)ناميده شد زير نور ماوراء بنفش داراي تلالو فلورسنس مي باشد و نشان داده شده كه به وسيله رشد كپك آسپرژيلوس فلاوس (Aspergillus flavus)بر روي بادام زميني توليد مي گردد . آفلاتوكسين نه تنها داراي سميت حادي مي باشد بلكه جزو سرطان زاترين تركيبات شناخته شده براي موش هاي صحرايي است . اثبات پتانسيل سرطانزايي آفلاتوكسين اين امكان را فراهم نمود كه منشاء بروز بيماريهاي نظير سرطان كبد در ماهي قزل آلاي رنگين كماني و هپاتيت در سگ ها كه تقريبا يك قرن پيش توصيف گرديده بود اما به عنوان يك مسئله ناشناخته باقيمانده بودند ، مشخص گردد . تكامل روش هاي آناليز بسيار دقيق جهت شناسايي آفلاتوكسين ها منجر به اثبات اين مسئله گرديد كه حضور اين تركيبات در برخي محصولات كشاورزي به ويژه بادام زميني و ذرت كه اغلب جهت مصرف انساني مورد استفاده قرار مي گيرند ، شايع مي باشد .

حضور آفلاتوكسين ها هنوز هم در انواع مختلف مواد غذايي و خوراك حيوانات گزارش مي گردد ، و هر چند غلظتهايي از آن كه موجب ايجاد علائم مسموميت حاد مي شود بر حسب ميلي گرم در كيلوگرم (mgkg-1) اندازه گيري مي گردد ، با اين حال امروزه روش هاي آناليز دقيق امكان اندازه گيري غلظت هاي آن در حد ميكروگرم در كيلوگرم (µgkg-1) را فراهم نموده اند .

اكنون مشخص شده است كه آفلاتوكسين ها به وسيله دو گونه كپكي يعني آسپرژيلوس فلاوس و آسپرژيلوس پارازيتيكوس (A.parasiticus) توليد مي گردند كه هر دو آنها به خصوص در مناطق گرمسيري و نيمه گرمسيري پراكنده هستند . اخيرا گونه سومي به نام آسپرژيلوس نوميوس (A.nomius)به عنوان مولد آفلاتوكسين شناسايي شده است اما گزارش هاي متعدد در منابع قديمي در رابطه با توليد آفلاتوكسين به وسيله ساير گونه ها ، حتي گونه هايي كه به جنس هاي مختلف ديگر تعلق دارند ، معمولا در نتيجه اشتباه يا ساخته و پرداخته ذهن بشر مي باشد .

admin بازدید : 143 یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

۳راه جلوگیری از فساد مواد غذایی

 راههای جلوگیری از فساد مواد غذایی

میکروب ها در همه جا وجود دارند؛ در آب، هوا، روی میز و هر جایی که فکرش را بکنید یا نکنید. این موجودات ذره بینی مانند تمام انواع دیگر موجودات زنده برای رشد و بقا به مواد مغذی و آلی نیاز دارند. در این میان غذاهایی که از آنها با عنوان مواد غذایی فسادپذیر نام می برند، بهترین مکان برای تکثیر میکروب ها بوده و انسان در پی خوردن این غذاها دچار مسمومیت می شود. دمای اتاق ، بهترین دما برای رشد میکروب ها است و چنانچه شما تکه ای گوشت یا ظرفی شیر در دمای اتاق بگذارید، فرآیند فساد و رشد میکروبی در آنها خیلی زود و در مدت کمتر از دو ساعت شروع خواهد شد. پس بهتر است با هم روش های جلوگیری از رشد میکروب ها را در مواد غذایی فاسدشدنی مانند گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ و شیر بررسی کنیم....

۱.گرم نگه داشتن غذا

گرمای زیاد، بیشتر میکروب ها را می کشد و غذا را از نظر بار میکروبی سالم می کند. اگر غذای پخته شده ای را مدتی بعد می خواهید سرو کنید، حتما آن را گرم نگه دارید.

۲.سرد کردن غذاها

بهترین روش برای نگهداری از غذایی که فعلا نمی خواهید مصرفش کنید، سرد کردن آن است. باقی مانده غذاها را در یخچال یا فریزر گذاشته و دقت کنید که ظرف محتوی غذا درپوش داشته باشد. توجه کنید که کمی گرم نگه داشتن غذا سبب جلوگیری از رشد میکروب ها در آن نخواهد شد.

همچنین سرد یا منجمد کردن، میکروب های مواد غذایی را از بین نمی برد بلکه از سرعت رشد آنها خواهد کاست. مسمومیت های غذایی اغلب زمانی به وقوع می پیوندند که ماده غذایی پس از آماده شدن، مدت زیادی در دمای محیط بماند. غذایی را که از بیرون تهیه کرده اید حتما در یخچال یا فریزر نگه داری کنید.

۳.منجمد کردن غذاها

سرمای یخچال در حدود ۴ درجه سانتی گراد بوده، در حالی که سرمای فریزر باید صفر درجه سانتی گراد باشد. توجه کنید که در انتقال مواد غذایی به فریزر به ظرف مورد استفاده و نیز اندازه آن توجه کنید. اگر ظرف بزرگی دارید که پر از غذا است، آن را در ظروف کوچک تر ریخته و داخل فریزر بگذارید تا هر چه زودتر منجمد شوند. عقیده عوام بر این است که غذاهای داغ را نباید در یخچال گذاشت در صورتی که آزمایش های میکروبی نشان داده اند، گذاشتن غذای داغ در محیط آشپزخانه تا سرد شدن آن، مقدار بار میکروبی غذا را به طور قابل ملاحظه ای افزایش داده و هر چه این زمان طولانی تر باشد، بار میکروبی بیشتر خواهد بود. در ضمن گذاشتن غذای داغ در یخچالی که سالم بوده و دمای آن حدود ۴ درجه سانتی گراد است مشکلی ایجاد نخواهد کرد.

سوال مهمی که درباره مصرف مواد غذایی منجمد مطرح می شود این است که آیا می توان غذای منجمدی را که بخشی از آن یا تمام آن آب شده است، دوباره منجمد کرد؟ غذای منجمدی که یخش آب شده ولی هنوز حاوی کریستال های یخ است، دوباره قابل انجماد می باشد اما اگر یخ آن تماما آب شده باشد، انجماد دوباره کار درستی نیست. سبزی ها اگر حاوی کریستال های یخ باشند، دوباره قابل 
انجماد ند و این امر درباره گوشت و مرغ خام نیز صدق می کند. درباره مواد غذایی پخته شده مانند گوشت و مرغ، آنها را درون قابلمه گذاشته و در آن را محکم ببندید تا طعم آن عوض نشود و بعد دوباره فریز کنید.

نکته مهم در انجماد 
دوباره توجه به این نکته است که غذاهای دریایی را اگر حتی حاوی کریستال های یخ باشند دوباره منجمد نکنید، این دسته از مواد غذایی بعد از خروج از انجماد باید سریع پخته شوند. میوه ها و محصولات آنها به شرط اینکه طعم شان عوض نشده باشند دوباره قابل انجماد ند. آجیل ها، نان ها، کیک های ساده و کلوچه ها را می توان با اطمینان دوباره منجمد کرد.

غذاهای خامه دار، پودینگ ها و بستنی بعد از خروج از انجماد باید دور انداخته شوند، این گونه مواد غذایی را هرگز دوباره منجمد نکنید. همواره به این نکته توجه داشته باشید که میوه ها، سبزی ها، گوشت ، مرغ و غذاهای از پیش آماده شده ممکن است بدون اینکه بوی خاصی داشته باشند، فاسد شده باشند. اگر این مواد دوباره منجمد شده و پخته شوند، خطرهای بسیاری به دنبال خواهند داشت.

admin بازدید : 445 یکشنبه 15 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

کشت سالمونلا وشیگلادرپلیت برای تشخیص الودگی باکتر ی در مواد غذایی به کار میرود.

 

 کشت سالمونلا وشیگلا در پلیت

کشت سالمونلا وشیگلادرپلیت برای تشخیص الودگی باکتر ی در مواد غذایی به کار میرود

اگار سالمونلا وشیگلا شامل: ۱-لاکتوز ۲-نمکهای صفرا ۳-سیترات فریک۴-قرمز طبیعی می باشد.

نمکهای صفرا برای گرم منفی بودن باکتری انتخاب می شود. درترکیب های دیگر میان باکتریهای گرم منفی تشخیص داده می شوند. وباکتریهای کلیفرم مثل اشرشیا کلی لاکتوز را تخمیر میکند در مدیا در

نتیجه باکتریها رشد میکنند وبه رنگ میخکی در می ایند.اما هیچ سولفید هیدروژنی تولید نمی کنند.

شاخه ای از جنس سالمونلا لاکتوز را تخمیر نمی کنند .اما گاز سولفید هیدروژن تولید می کنند 

در نتیجه این باکتریها کلنی هایی بی رنگ با مرکزیت سیاه نمایان می شوند.

شاخه ای ازجنس شیگلا نه لاکتوز را تخمیر می کنند و نه گاز سولفید هیدروزن تولید می کنند بنابراین نتیجه ی انها کلنی هایی بی رنگ خواهد بود

admin بازدید : 736 جمعه 13 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

محیط های کشت

محیط های کشت مورد استفاده در آزمایشگاه صنایع غذایی

 محیط کشت

محیط های متداول در كشت میكربی و نحوه تهیه آنها :

مقدمه :

برای مطالعه میكروارگانیسم ها باید بطریقی آنها را بر روی محیطهای مناسب از نظر شرایط فیزیكی و شیمیایی كشت داد . مطالعه زیاد درباره میكروارگانیسم ها و نحوه زندگی آنها باعث شده كه تا كنون انواع زیادی از محیط كشت با تركیبات متفاوت به طور مصنوعی برای استفاده در آزمایشگاههای میكروبیولوژی تهیه شود . هرچند انواع این محیط كشت ها زیاد می باشند، معهذا در مواردی برای كشت نوع بخصوصی از یك میكروارگانیسم باید از یك نوع محیط كشت بخصوص با تركیبات مشخص استفاده شود.

طور كلی محیط های كشت باید دارای مشخصات معینی باشند و هنگام تهیه و استفاده از محیط كشتها باید به نكات زیر توجه شود :

تمام محیط كشتها باید واجد مواد غذایی ضروری برای رشد میكروبها باشند

PH محیط كشت باید در حد معین قبل از استفاده برای كشت تنظیم شود.

ظروف مورد استفاده برای تهیه محیط كشتها باید كاملا تمیز و عاری از مواد خارجی باشند .

آب مقطر مورد استفاده باید بطریقه صحیح تهیه شود .

درجه حرارتی كه برای استریل كردن محیط كشت مصرف می شود باید نسبت به نوع مواد غذایی مربوط در محیط كشت در نظر گرفته شود . درجات بالا باعث از بین رفتن برخی از مواد شیمیایی موجود در محیط كشت می شوند .

admin بازدید : 374 جمعه 13 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

استویا ، تاریخچه و دیابت (تهیه شده توسط محمد علی اردهالی عضو علمی انجمن متخصصین صنایع غذائی آمریکا)

امروزه استفاده از شیرین کننده های طبیعی به ویژه اگر افراد مبتلا به دیابت نیز بتوانند از آنها مصرف نمایند، اهمیت زیادی پیدا نموده اند. در این میان استویا (Stevia rebaudiana Bertoni) گیاهی بوته ای از تیره Asteraceae است که ارتفاع آن به یک متر نیز می رسد. برگهای گیاه استویا دارای دی¬ترپن گلیکوزید هایی از جمله stevioside و (A, B, C, D,E) rebaudioside و dudoside است که بیش از 300 بار از سوکروز شیرین ترند. تمام اینها دارای ساختار شیمیایی مشابهی ((steviol هستند اما از نظر کربوهیدرات متصل به کربن شماره 13 و 19 با هم متفاوتند

بیشترین ترکیب موجود در برگ خشک استویا، استویوزاید و ریبودیوزاید A است که تا بیش از 10% وزن خشک برگ را تشکیل می دهند. گیاه استویا بومی نواحی شمالی آمریکای جنوبی است و به طور وحشی در سرزمین های بلند مناطق مرزی بین برزیل و پاراگوئه می روید و در آن مناطق به گیاه برگ عسلی (honey leaf) معروف است

admin بازدید : 319 جمعه 13 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

شناسايي و جداسازي باکتري‌هاي بيماري‌زا با استفاده از ميکروراکت‌ها

همانگونه که مي‌دانيم انواعي از عوامل بيماري‌زا از طريق مواد غذايي منتقل مي‌شوند. بنابر تخمين مرکز پيشگيري و کنترل بيماري‌ها در آمريکا (CDS) سالانه 76 ميليون نفر در اثر خوردن غذاي آلوده در اين کشور بيمار شده، 325000 نفر راهي بيمارستان گرديده و 5000 نفر جان خود را از دست مي‌دهند.

شناسايي زودهنگام باکتري‌هاي بيماري‌زا در غذا منجر به پيشگيري از شيوع بيماري‌ها و حفظ سلامت عمومي مي‌شود. به‌همين دليل توسعه روش‌هاي موثر براي جداسازي و تشخيص اين عوامل بيماري‌زا در غذا و نوشيدني‌ها و نمونه‌هاي زيستي و زيست‌محيطي ضروري است.

E. Coli و باکتري‌هاي بيماري‌زاي ديگر به‌طور معمول با روش‌هايي همچون کشت باکتري، ميکروسکوپي، لومينسانس، ELISA و PCR مقادير اندکي از يک مادة ژنتيکي را مي‌توان در عرض چند ساعت به چند ميليون برابر خود افزايش داد. به اين ترتيب مي‌توان با نشانگرهاي ژنتيکي بيماري‌هاي عفوني، سرطان و نقايص ژنتيکي را به نحوي مطمئن و سريع تشخيص داد. '> PCR تشخيص داده مي‌شوند. اين روش‌ها علاوه بر زمان‌بر بودن، نياز به کار زيادي داشته و نمي‌توانند باکتري‌ها را به‌صورت فوري و بلادرنگ تشخص دهند. بنابراين نياز به‌ روش‌هاي تشخيصي جديدي وجود دارد که بتوانند به‌شکلي سريع، حساس، مطمئن و ساده E. Coli و باکتري‌هاي بيماري‌زاي ديگر را شناسايي و جداسازي کنند.

حال گروهي از محققان دانشگاه کاليفرنيا سن‌ديگو (UCSD) براي جداسازي باکتري‌هاي بيماري‌زا از نمونه‌هاي پيچيده باليني، محيطي و غذايي، يک راهکار نانومتري ابداع کرده‌اند که از حرکت ميکروموتورهاي عامل‌دار شده با لکتين بهره مي‌برند. اين نانوشناگرهاي عامل‌دار شده با يک گيرنده مي‌توانند باکتري هدف را به‌شکلي مستقيم و سريع و بدون نياز به آماده‌سازي و شستن نمونه‌هاي زيستي از آنها جدا کنند.

جوزف وانگ، استاد دانشکده نانومهندسي مي‌گويد: «ما توانسته‌ايم از ميکروراکت‌هاي سنتزي جديد و عامل‌دار شده با گيرنده‌هاي لکتيني در جداسازي موثر باکتري‌هاي هدف از نمونه‌هاي واقعي مختلف استفاده کنيم. از اين ميکروموتورهاي خودرو (خودپيش‌رونده) مي‌توان در بارگيري اتوماتيک، انتقال جهت‌دار و تخليه باکتري‌ها به‌شکلي تکرارپذير (گرفتن، انتقال و رهاسازي باکتري‌ها) بهره برد؛ به‌علاوه مي‌توان از آنها به‌عنوان نانوحامل‌هاي دارويي نيز استفاده کرد. اين ميکروموتورهاي کوچک‌تر جديد همچنين امکان تصويربرداري بلادرنگ از اتصال خود به سلول‌هاي هدف بدون اثرگذاري روي سلول‌هاي ديگر را بدون نياز به هرگونه برچسب‌زني فراهم مي‌آورند».

اين سامانه جداسازي جديد بر رفتار جذبي ميکروراکت‌ها همراه با عامل‌دار کردن آنها با گيرنده‌هاي لکتيني مبتني است. وانگ توضيح مي‌دهد: «لکتين‌ها پروتئين‌هاي متصل‌شونده به مولکول‌هاي قند هستند که مي‌توانند از طريق اتصال انتخابي به اجزاي مونوساکاريدي و اُليگوساکاريدي ديواره سلول‌هاي باکتري‌ها در شناسايي آنها مورد استفاده قرار بگيرند».

جزئيات اين کار در مجله Nano Letters منتشر شده است.

تعداد صفحات : 15

درباره ما
این وبسایت متعلق به دانشجویان دانشگاه پیام نور می باشد. این وبسایت در نظر دارد مطالب مهم روز را در این وبلاگ قرار دهد.لطفا" نظرات وپیشنهادات وانتقادات خود را با ما در میان بگذارید. ایمیل مدیر وبسایت: sohave1392@gmail.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 144
  • کل نظرات : 13
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 39
  • آی پی امروز : 26
  • آی پی دیروز : 46
  • بازدید امروز : 41
  • باردید دیروز : 116
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 338
  • بازدید ماه : 1,071
  • بازدید سال : 6,568
  • بازدید کلی : 71,108
  • خرید آنلاین کارت شارژ با 20 درصد تخفیف
    تبلیغات