محیط کشت Triple Sugar Iron Agar (TSI Agar)TSI:
-1هدف
تفكيك باسيل هاي روده اي گرم منفي ( بر اساس تخمير كربوهيدرات و توليد سولفيد هيدروژن )
2-اساس آزمايش
در اين محيط كشت، ساكاروز به دو قندی (دكستروز و لاكتوز) که در محیط كلايگلر آيرون آگار (KIA) وجود دارد، اضافه مي شود. افزودن ساكاروز، با تسهيل در جداسازي باسيل هاي تخمير كننده ساكاروز و نيز تخمير كننده هاي لاكتوز و يا دكستروز، حساسيت محيط را افزايش مي دهد. تخمير كربوهيدرات، با تغيير رنگ قابل مشاهده معرف pH يعني فنل رد (از قرمز به زرد) نشان داده مي شود. توليد سولفيد هيدروژن با ايجاد رسوبي كه محيط را در عمق لوله سياه مي كند و نتیجه افزودن سولفات فروس به محيط است، نشان داده مي شود.
براي
تسهيل در جداسازي ارگانيسم هايي كه فقط دكستروز را تخمير مي كنند، غلظت دكستروز يك
دهم
(0.1) غلظت لاكتوز يا ساكاروز است. مقدار كم اسيد توليد شده در سطح شيب دار
لوله در طي تخمير دكستروز، به سرعت اكسيد مي شود و باعث مي شود محيط به pH قليايي(
قرمز ) برگردد. در مقابل، بدلیل فشار پايين تر اكسيژن در عمق،
واكنش اسيدي (زرد) حفظ مي شود.
توجه: به هنگام تهيه محيط كشت بايد دقت نمود كه طول سطح شيب دار و عمق محيط كشت در لوله، حدوداً 3 سانتي متر باشد.