گروه تحقيقات صنايع غذايي متشكل از بخش هاي تكنولوژي، شيمي، ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي مواد غذايي بوده و در زمينه های ياد شده فعاليت مينمايد. اين گروه با هدف تحقيق و توسعه، بررسي روشهاي مناسب توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي براي نيل به خودكفايي در صنايع غذايي، ارتقاء كيفيت محصولات توليدي و ايمني مواد غذايي در انستيتو تشكيل گرديده است.
رسالتهاي گروه عبارتند از بررسي و انتخاب روشهاي لازم و مناسب براي توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي، بررسي و شناسايي گونه هاي مناسب مواد اوليه براي فعاليتهاي مختلف، ارزشيابي مواد خام، پخته و فرايند شده متداول در كشور و واردات از كشورهاي مختلف، بررسي آلودگيهاي ميكروبي و شيميايي مواد غذايي، بررسي روشهاي مناسب غني كردن مواد غذايي با توجه به نيازهاي مناطق مختلف کشور، بررسي روشهاي كم كردن و جلوگيري از ضايعات مواد غذايي، بررسي امكانات دسترسي به منابع جديد غذايي، بررسي راههاي نيل به خودكفايي از لحاظ مواد اوليه، تكنولوژي دانش فني و غيره در ارتباط با صنايع غذايي مختلف، انجام امور تحقيق و توسعه براي واحدهاي صنايع غذايي، بررسي امكانات كاربرد منابع بيولوژيك در صنايع غذايي.
ششمين همايش ملي دانشجويي فناوري نانو
نخستين كنگره ملي پروبيوتيك و پري بيوتيك ايران
- آلاينده ها:
- بررسي ميزان باقيمانده آفت كشها در محصولات صيفي عرضه شده در ميدان اصلي ميوه و تره بار شهر تهران سال 1383
- بررسي آلودگي سبزي هاي خام ( سبزي خوردن و سالاد ) به باكتري هاي بيماريزا در استان تهران سال 87-1386 و تاثير انواع ضدعفوني كننده ها بر اين آلودگي
- اندازه گيري سرب، كادميوم، آهن و روي در سوسيس و كالباس عرضه شده در فروشگاههاي زنجيره اي شهر تهران
- تعيين ميزان نيترات در انواع كاهو، سيب زميني و گوجه فرنگي مصرفي شهر تهران به دو روش اسپكتروفتومتري و HPLC
- بررسي آلودگي ميكروبي ادويه هاي عرضه شده در خرده فروشي هاي شهر تهران در سال 1386
- غني سازي :
- غني سازي ماكاروني با تيامين، ريبوفلاوين، نياسين و آهن و تأثير فرآيند توليد ماكاروني، انبارماني و پخت ماكاروني بر اين ريز مغذيها
- ارزشيابي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك ( بخش غني سازي آرد با اسيد فوليك در استان گلستان)
- مخمر نان غني شده از سلنيوم
- نان:
3-2- فرمولاسيون و توليد پوشش هاي خوراكي برپايه پلي ساكاريد، پروتئين- ليپيد و بررسي كاربرد آنها در افزايش زمان ماندگاري نان باگت
3-3- توليد و فرمولاسيون نان حجيم بدون گلوتن فراويژه با استفاده از آنزيم ترانس گلوتاميناز و صمغ هاي گوآر و زا
- بهكارگيري بيوترانسفورماسيون مخمر جهت غنيسازي نان با عناصر فلزي
- روغن
4-2- تعيين عمر مفيد دو نمونه روغن فرموله شده سرخ كردني در مقياس پايلوت و بررسي عمر انباري چيپس توليدي
- بانك اطلاعاتي علوم و صنايع غذايي كشور
- توليد فراورده هاي رژيمي
6-2- فرمولاسيون و توليد كالباس كم چرب با استفاده از نشاسته اصلاح شده ذرت
- به کارگیری فناوری های نوین زیست فناوری و نانوفناوری در صنایع غذایی
ليست دستگاهها و تجهيزات اصلی گروه تحقيقات صنايع غذايي:
1- HPLC | کروماتوگرافي مايع با فشار بالا |
2- (GC) Gas Chromatograph | کروماتوگرافي گازي |
3- Laboratory Freez-dryer | فريزدراير |
4- Infrared Moisture Determination Balance | رطوبت سنج با IR |
5- Refrigratd Laboratory Centrifuge | سانتريفوژ يخچال دار |
6- Atomic Absorption | دستگاه جذب اتمي |
7- Labratory mill 3100 | آسياب غلات مدل 3100 |
8- Digital Abbe Refractometer | رفراکتومتر |
9- Inframatic Analysis System (NIR) | دستگاه آناليز غلات با مادون قرمز(NIR) |
10- Kjeltech system | دستگاه اندازه گيري پروتئين |
11- Gerber Centrifuge | سانتريفوژ ژربر |
12- Vacuum oven | آون خلاء |
13- Fluorimeter 6200 | فلويمتر براي اندازه گيري ويتامين هاي B |
14- Spectro photometer uv-vis | اسپکتروفتومتري uv-vis |
15- Muffl furnace | کوره الکتريکي |
16- Milk Analysor- Lacto star | دستگاه آناليز شير |
17- Vacum Rotary Evaporator | دستگاه تبخير دوار |
18- Precision Analitical Balance | ترازوي حساس |
19- PH-METER | pH متر |
20- Double water distiller | دستگاه آب مقطر گيري (دوبار تقطير) |
21- Microscope | ميکروسکوپ |
22- Stomacher | استومکر |
23- Incubator | انکوباتور |
24- Co2 Incubator | انکوباتور Co2 |
25- Fermenter | فرمانتور |
26- Autoclave | اتوکلاو |
27- Germinator | ژرميناتور |
28- Hot air sterilizer | فور |
29- Shaker | شيکر (ارلن) |
30- Germinator | ژرمیناتور |
31- Viscometer | ویسکومتر |
32- Homogenizer | هموژنایزر |
33- Pneumatic and Peristaltic pumps | پمپهای بادی و پریستالتیک |
34- Shaker | شيکر |
35- Microscope (Binocular) | میکروسکوپ دوربین دار |
اعضاي هيئت علمي گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | ||||
نام و نام خانوادگي | مرتبه علمی | گروه آموزشي | رشته تحصيلي | مدرک تحصيلي |
دکتر سید هدایت حسینی | دانشیار | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | ایمنی مواد غذایی | دکترای تخصصی |
دکتر سید امیر محمد مرتضویان فارسانی | دانشیار | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | علوم و صنایع غذایی | دکترای تخصصی |
دکتر محمد امین محمدی فر | دانشیار | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | مهندسي علوم و صنایع غذایی | دکترای تخصصی |
دکتر رامین خاکسار | دانشیار | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | ایمنی مواد غذایی | دکترای تخصصی |
مهندس مرتضی مشایخ | استادیار | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | علوم و صنایع غذایی | کارشناسی ارشد |
دکتر عبدالرضا محمدی | استادیار | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | شیمی تجزیه | دکترای تخصصی |
دکتر کوشان نایب زاده | استادیار | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | علوم و صنایع غذایی | دکترای تخصصی |
مهندس پریوش هراتیان | مربي | گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی | علوم و صنایع غذایی | کارشناسی ارشد |