loading...
انجمن صنایع غذایی پیام نور سنندج
admin بازدید : 311 جمعه 18 بهمن 1392 نظرات (0)

گروه تحقيقات صنايع غذايي متشكل از بخش هاي تكنولوژي، شيمي، ميكروبيولوژي و بيوتكنولوژي مواد غذايي بوده و در زمينه های ياد شده فعاليت مي‌نمايد. اين گروه با هدف تحقيق و توسعه، بررسي روشهاي مناسب توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي براي نيل به خودكفايي در صنايع غذايي، ارتقاء كيفيت محصولات توليدي و ايمني مواد غذايي در انستيتو تشكيل گرديده است.
رسالت‌هاي گروه عبارتند از بررسي و انتخاب روشهاي لازم و مناسب براي توليد، تبديل و نگهداري مواد غذايي، بررسي  و شناسايي گونه هاي مناسب مواد اوليه براي فعاليتهاي مختلف، ارزشيابي مواد خام، پخته و فرايند شده متداول در كشور و واردات از كشورهاي مختلف، بررسي آلودگيهاي ميكروبي و شيميايي مواد غذايي، بررسي روشهاي مناسب غني كردن مواد غذايي با توجه به نيازهاي مناطق مختلف کشور، بررسي روشهاي كم كردن و جلوگيري از ضايعات مواد غذايي، بررسي امكانات دسترسي به منابع جديد غذايي، بررسي راههاي نيل به خودكفايي از لحاظ مواد اوليه، تكنولوژي دانش فني و غيره در ارتباط با صنايع غذايي مختلف، انجام امور تحقيق و توسعه براي واحدهاي صنايع غذايي، بررسي امكانات كاربرد منابع بيولوژيك در صنايع غذايي.

برگزاري كنگره ها:
در دو سال اخير به همت گروه تحقيقات صنايع غذايي، دو كنگره در انستيتو تحقيقات تغذيه­اي و صنايع غذايي كشور برگزار شده كه عناوين آنها عبارتند از:
ششمين همايش ملي دانشجويي فناوري نانو
نخستين كنگره ملي پروبيوتيك و پري بيوتيك ايران

 

عناوين اهم طرح هاي تحقيقاتي گروه تحقيقات صنايع غذايي :
  1. آلاينده ها:
    1. بررسي ميزان باقيمانده آفت كشها در محصولات صيفي عرضه شده در ميدان اصلي ميوه و تره بار شهر تهران سال 1383
    2. بررسي آلودگي سبزي هاي خام ( سبزي خوردن و سالاد ) به باكتري هاي بيماريزا در استان تهران سال 87-1386 و تاثير انواع ضدعفوني كننده ها بر اين آلودگي
    3. اندازه گيري سرب، كادميوم، آهن و روي در سوسيس و كالباس عرضه شده در فروشگاههاي زنجيره اي شهر تهران
    4. تعيين ميزان نيترات در انواع كاهو، سيب زميني و گوجه فرنگي مصرفي شهر تهران به دو روش اسپكتروفتومتري و HPLC
    5. بررسي آلودگي ميكروبي ادويه هاي عرضه شده در خرده فروشي هاي شهر تهران در سال 1386
  2. غني سازي :
    1. غني سازي ماكاروني با تيامين، ريبوفلاوين، نياسين و آهن و تأثير فرآيند توليد ماكاروني، انبارماني و پخت ماكاروني بر اين ريز مغذيها
    2. ارزشيابي غني سازي آرد با آهن و اسيد فوليك ( بخش غني سازي آرد با اسيد فوليك در استان گلستان)
    3. مخمر نان غني شده از سلنيوم 
  3. نان: 
3-1- تعيين روند بياتي نان هاي سنتي و روش هاي به تاخير انداختن آن
3-2- فرمولاسيون و توليد پوشش هاي خوراكي برپايه پلي ساكاريد، پروتئين- ليپيد و بررسي كاربرد آنها در افزايش زمان ماندگاري نان باگت
3-3- توليد و فرمولاسيون نان حجيم بدون گلوتن فراويژه با استفاده از آنزيم ترانس گلوتاميناز و صمغ هاي گوآر و زا
    1. به­كارگيري بيوترانسفورماسيون مخمر جهت غني­سازي نان با عناصر فلزي
  1. روغن
4-1- فرموله كردن و توليد آزمايشگاهي اسپرد (Spread ) كم چرب و كم ترانس
4-2- تعيين عمر مفيد دو نمونه روغن فرموله شده سرخ كردني در مقياس پايلوت و بررسي عمر انباري چيپس توليدي
  1. بانك اطلاعاتي علوم و صنايع غذايي كشور
  2. توليد فراورده هاي رژيمي
6-1- بررسي امكان فرمولاسيون و توليد شيرين كننده هاي جانشين شكر بر پايه آسپارتام و مقايسه ويژگيهاي حسي محصولات توليد شده با شكر و تعيين پاسخ گليسمي آنها
6-2- فرمولاسيون و توليد كالباس كم چرب با استفاده از نشاسته اصلاح شده ذرت
  1. به کارگیری فناوری های نوین زیست فناوری و نانوفناوری در صنایع غذایی
7-1- تولید مایکو پروتیین، زانتان، اسید سیتریک، خمیر ترش مایع، و ...



ليست دستگاهها و تجهيزات اصلی گروه تحقيقات صنايع غذايي:

1- HPLCکروماتوگرافي مايع با فشار بالا
2- (GC) Gas Chromatographکروماتوگرافي گازي
3- Laboratory Freez-dryerفريزدراير
4- Infrared Moisture Determination Balanceرطوبت سنج با IR
5- Refrigratd Laboratory Centrifugeسانتريفوژ يخچال دار
6- Atomic Absorptionدستگاه جذب اتمي
7- Labratory mill 3100آسياب غلات مدل 3100
8- Digital Abbe Refractometerرفراکتومتر
9- Inframatic Analysis System (NIR)دستگاه آناليز غلات با مادون قرمز(NIR)
10- Kjeltech systemدستگاه اندازه گيري پروتئين
11- Gerber Centrifugeسانتريفوژ ژربر
12- Vacuum ovenآون خلاء
13- Fluorimeter 6200فلويمتر براي اندازه گيري ويتامين هاي B
14- Spectro photometer uv-visاسپکتروفتومتري uv-vis
15- Muffl furnaceکوره الکتريکي
16- Milk Analysor- Lacto starدستگاه آناليز شير
17- Vacum Rotary Evaporatorدستگاه تبخير دوار
18- Precision Analitical Balanceترازوي حساس
19- PH-METERpH متر
20- Double water distillerدستگاه آب مقطر گيري (دوبار تقطير)
21- Microscopeميکروسکوپ
22- Stomacherاستومکر
23- Incubatorانکوباتور
24- Co2 Incubatorانکوباتور Co2
25- Fermenterفرمانتور
26- Autoclaveاتوکلاو
27- Germinatorژرميناتور
28- Hot air sterilizerفور
29- Shakerشيکر (ارلن)
30- Germinatorژرمیناتور
31- Viscometerویسکومتر
32- Homogenizerهموژنایزر
33- Pneumatic and Peristaltic pumpsپمپ­های بادی و پریستالتیک
34- Shakerشيکر
35- Microscope (Binocular)میکروسکوپ دوربین دار

 

اعضاي هيئت علمي گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی

نام و نام خانوادگي

مرتبه علمی

گروه آموزشي

رشته تحصيلي

مدرک تحصيلي

دکتر سید هدایت حسینی
.hedayat@sbmu.ac.ir

دانشیار

گروه  آموزشی علوم و صنایع غذایی

ایمنی مواد غذایی

دکترای تخصصی

دکتر سید امیر محمد مرتضویان فارسانی
mortazvn@yahoo.com

دانشیار

گروه  آموزشی علوم و صنایع غذایی

علوم و صنایع غذایی

دکترای تخصصی

دکتر محمد امین محمدی فر
mohamdif@ut.ac.ir

دانشیار

گروه  آموزشی علوم و صنایع غذایی

مهندسي علوم و صنایع غذایی

دکترای تخصصی

دکتر رامین خاکسار
ramin.khaksar@gmail.com

دانشیار

گروه  آموزشی علوم و صنایع غذایی

 ایمنی مواد غذایی

دکترای تخصصی

مهندس مرتضی مشایخ
mortezamashayekh@yahoo.com

استادیار

گروه  آموزشی علوم و صنایع غذایی

علوم و صنایع غذایی

کارشناسی ارشد

دکتر عبدالرضا محمدی
abdorrezam@yahoo.com

استادیار

گروه  آموزشی علوم و صنایع غذایی

شیمی تجزیه

دکترای تخصصی

دکتر کوشان نایب زاده
knayebz@sbmu.ac.ir

استادیار

گروه  آموزشی علوم و صنایع غذایی

علوم و صنایع غذایی

دکترای تخصصی

مهندس پریوش هراتیان
p.haratian@sbmu.ac.ir

مربي

گروه آموزشی علوم و صنایع غذایی

علوم و صنایع غذایی

کارشناسی ارشد

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
این وبسایت متعلق به دانشجویان دانشگاه پیام نور می باشد. این وبسایت در نظر دارد مطالب مهم روز را در این وبلاگ قرار دهد.لطفا" نظرات وپیشنهادات وانتقادات خود را با ما در میان بگذارید. ایمیل مدیر وبسایت: sohave1392@gmail.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 144
  • کل نظرات : 13
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 39
  • آی پی امروز : 7
  • آی پی دیروز : 30
  • بازدید امروز : 34
  • باردید دیروز : 65
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 396
  • بازدید ماه : 1,129
  • بازدید سال : 6,626
  • بازدید کلی : 71,166
  • خرید آنلاین کارت شارژ با 20 درصد تخفیف
    تبلیغات