loading...
انجمن صنایع غذایی پیام نور سنندج
admin بازدید : 411 سه شنبه 08 بهمن 1392 نظرات (0)

به عنوان تنها منبع طبیعی دی ساکارید لاکتوز، شیر به روشی بی نظیر تحت فساد میکروبیولوژی قرار میگیرد. تنها تعداد نسبتاً کمی از باکتریهای شیر میتوانند از این قند انرژی کسب کنند (بخصوص در درجه حرارت های یخچال) برخلاف دی ساکاریدهایی مانند ساکاروز و مالتوز. باکتریهای اسید لاکتیک برای این کار مناسب هستند. باکتریهای کلیفرم در بین باکتریهای گرم منفی آشکارتر از بقیه لاکتوز را مصرف می کنند. بنابراین فساد باکتریایی شیر خام یا پاستوریزه با تولید اسید لاکتیک توسط استفاده کنندگان از لاکتوز مشهود می شود. pH نرمال در حدود 6/6 به 5/4 کاهش داده میشود بنابراین منجر به رسوب کازئین می شود. سوش های استرپتوکوکوس سالیواریوس از قسمت گلوکز لاکتوز استفاده می کنند و گالاکتوز را که سوبسترای آسان (از لحاظ استفاده) استفاده کنندگان غیر لاکتوزی است دفع می کنند.



admin بازدید : 246 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)

تحقیقات زیادی راجع به فواید شکلات تلخ انجام شده است و تقریبا همه ما می دانیم که شکلات تلخ یکی از مواد خوراکی مفید برای سلامتی ماست. اما موج جدیدی از تحقیقات دانشگاه سن دیگو راجع به شکلات تلخ، خواص جدیدی از این ماده را برملا کرده است که...

admin بازدید : 127 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)

کلسیم برای حفظ سلامت استخوانها ضروری است و اولین موردی که برای تأمین این ماده به ذهن ما می رسد لبنیات است. اما کلسیم مورد نیاز بدن ما تنها از محصولات لبنی تامین نمی شود. در واقع کلسیم در موادی باور نکردنی از سبزیجات گرفته تا یک برش پرتقال...

admin بازدید : 141 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)

یک متخصص تغذیه گفت: دختران قد بلند ذخایر غذایی کاملی دارند و در هنگام بارداری جفت بزرگتری ساخته و از این رو تغذیه بهتری از این جفت به جنین می رسد و فرزندان آنها سالم تر به دنیا می آیند . سید ضیاءالدین مظهری اظهار داشت :دختران در دوران بلوغ نیاز زیادی به آهن و کلسیم پیدا می کنند واغلب آنها در این ایام رژیم گرفته یا از غذاهای فست فود استفاده می کنند که موجب عدم تامین نیاز های تغذیه و فقط شامل خوردن و لذت بردن نمی شود،در ورای تغذیه باید به سلامتی اندیشید و رساندن 50 ریز مغذی و اسید های چرب آمینه به سلول های بدن از طریق مواد غذایی ضروری است. این متخصص با بیان این روش تغذیه و اسید های چرب آمینه به سلول های بدن از طریق مواد غذایی ضروری است. این متخصص تغذیه با بیان این روش تغذیه بیشتر دختران جامعه نادرست است، ادامه داد : سرعت افزایش تکثیر سلولی در دوران بلوغ شبیه به نوزادی است که تازه به دنیا آمده و با سرعت رشد کرده است ئ در طول 5 الی 6 ماه وزن او به دو برابر می رسد و در دوران بلوغ اگر دختران جوان خواب کافی داشته باشند و از تمام گروه های غدایی استفاده کنند، 10 الی 15 سانتی متر قد کشیده و وزن آنها نیز اضافه می شود. در دوران بلوغ اگر به تغذیه دختران نوجوان توجهی نشود، قد آنها کوتاه و اندام شان ظریف خواهد بود از این رو نسل آینده را نیز تحت تاثیر قرار می دهد زیرا دختری که قد بلندی دارد، ذخایر غذایی کاملی داشته و در هنگام باروری جفت بزرگتری ساخته و تغذیه بهتری از طریق جفت به جنین می رسد. این استاد دانشگاه با بیان اینکه اگر زنان می خواهند فرزندان آنها دچار بیماری نشوند در هنگام ورود به حاملگی باید دارای وزن مناسب باشند ،گفت هم اکنون 60 درصد از دختران کشور دچار کم خونی هستند که اثرات منفی بر روی رشد آنها در دوران بلوغ دارد.عمده کم خونی دختران شامل فقر آهن کمبود اسید فولیک و ویتامین بی 12 است و برای جبران آن باید از گوشت قرمز ، ماهی و منابع گیاهی استفاده کنند اما جذب آهن منابع گیاهی در بدن پایین است. این متخصص تغذیه با بیان اینکه دخترانی کم خونی دارند ة غذای خود را با ماست یا دوغ مصرف نکنند، گفت: مصرف لبنیات به دلیل داشتن کلسیم ، جذب آهن ممتد غذایی را مختل می کند. 

admin بازدید : 125 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)

تحقیقات پژهشگران ایرانی نشان می دهد که نوشیدن چای داغی که بخار از آن بلند می شود خطر ابتلا به سرطان مری را به میزان زیادی افزایش می دهد. طبق این بررسی که تحت سرپرستی دکتر رضا ملک زاده، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته، نوشیدن...

admin بازدید : 118 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)
مصرف ماست با معده خالی میزان جذب کلسیم آن را بیشتر می‌ کند، البته این بدین معنی نیست که بعد از غذا کلسیم جذب نمی ‌شود.
متخصص تغذیه گفته اند: ماست حاوی کلسیم، فسفر و 84 درصد آب است. افرادی که در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند، باید روزانه حداقل یک وعده ماست مصرف کنند.
ماست‌ های کم‌ چربئ یا رژیمی برای افرادی که کلسترول بالایی دارند، مناسب است. این نوع ماست‌ ها برای کاهش وزن نیز مناسب هستند.
برای این که بتوانید مقدار بیشتری ماست در روز مصرف کنید باید آن ‌را به گونه ‌ای جایگزین مواد غذایی پُرضرر کنید به عنوان مثال می ‌توانید به‌ جای سُس مایونز از آن به ‌همراه آب ‌لیمو، برای روی سالاد فصل‌ استفاده کرد.
هنگام خرید ماست دقت شود که حتماً تازه باشد. هرچه‌ قدر به تاریخ تولید آن نزدیک ‌تر باشید باکتری ‌های مفید آن فعال ‌تر خواهند بود.
در نهایت دقت کنید که آن ‌را سرد نگه دارید و سرد مصرف کنید. باکتری ‌های مفید ماست در گرمای طولانی زنده نمی‌ مانند.
بنا به توصیه کارشناسان تغذیه، مصرف لبنیات از جمله ماست با معده خالی توصیه می ‌شود چون در این حالت میزان جذب کلسیم از این محصولات بیشتر است.
مصرف ماست قبل از غذا از نظر جذب کلسیم بهتر است. البته این بدین معنی نیست که بعد از غذا جذب کلسیم نخواهیم داشت.
ماست فقط یک عصرانه یا دسر خوشمزه نیست و خواص بسیار زیادی دارد. ماست منبع غنی پروتئین، کلسیم، ریبوفلاوین ( ویتامین B2 ) و ویتامین B12 است.
ماست در مقایسه با شیر، به دلیل افزودن باکتری‌ های مفید مقدار بیشتری کلسیم و پروتئین دارد.
admin بازدید : 262 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)

نام: ویتامین A منابع موجود: گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل، طالبی، انواع لبنیات، تخم مرغ، جگر، انواع سبزیجات رنگ تیره، هویج، پرتقال. وظیفه در بدن: معالجه، نفخ، بهبود زخم ها و تقویت استخوان ها و پوست ومو و لثه ها و دندان، ضد عفونی دستگاه...

admin بازدید : 154 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)

 بعضی از غذا ها غنی از آنتی اکسیدان ها هستند.این مواد رادیکال های آزاد را(که مواد شیمیایی مخرب سلول ها در بدن و در نتیجه تشدید کننده پیری و بیماری هستند)خنثی می کنند.
آنتی اکسیدان های اصلی عبارتند از :ویتامینA،ویتامینC،ویتامینE،بتاکاروتن(یک پیش ساز ویتامین E) و سلنیم و روی بعضی از فیتوکمیکال ها از قبیل لیکوپن نیز خواص آنتی اکسیدانی دارند.می توان از نکات زیر برای بهترین بهره وری از آنتی اکسیدان ها استفاده کرد:

admin بازدید : 138 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)
اینکه به فکر تناسب اندامتان هستید خیلی هم خوب است اما هر کاری اصولی دارد. اگر برای لاغر شدن تن به رژیم‌های سخت می‌دهید و بعد از اینکه به هدفتان رسیدید همه چیز را رها می‌کنید و چند ماه بعد به وزن قبلی بر می‌گردید بدانید که سلامتتان را در معرض خطر قرار می‌دهید. برای اینکه در دام این قبیل رژیم‌ها نیفتید با ما همراه باشید.
admin بازدید : 155 شنبه 23 شهریور 1392 نظرات (0)

عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی ارومیه اظهارکرد: کافئین، گاز co2 و قندهای پرکالری موجود در نوشابه‌های انرژی زا آسیب جدی به سلامت انسان وارد می‌سازند.

 

دکتر سعید قوام زاده  گفت: در نوشابه‌های انرژی زا از شیرینی‌های پرکالری که متشکل از قند و شکر است استفاده می‌شود اما در سایر نوشابه‌ها از مواد شیمیایی شیرین و غیر قندی استفاده می شود.
وی افزود: دومین ماده‌ای که در نوشابه‌های انرژی زا استفاده می شود کافئین است که به مقدار فراوان در این نوشابه‌ها وجود دارد و نقش آن نیز در آزاد کردن انرژی در بدن است و در این راستا در نوشابه‌های کولا هم کافئین افزوده می‌شود اما مقدار آن در نوشیدنی های انرژی زا بسیار بیشتر است.
به گفته وی مهمترین فاکتور منفی در ساخت و تولید این نوشابه‌ها همان کافئین است چون با اینکه این نوشیدنی‌ها در تسهیل آزاد شدن انرژی کمک می‌کند اما عوارض مهمی دارد که از جمله آنها می توان به دفع کلسیم از راه ادرار اشاره کرد که این خود به وجود آورنده پوکی استخوان است.
این متخصص تغذیه افزود: از سوی دیگر کافئین موجود در نوشابه‌های انرژی زا تحریک روانی و بی خوابی ایجاد می‌کند و برای همین دانش آموزان و دانشجویان در شب امتحان به سمت مصرف این نوشیدنی مضر می‌روند چون کافئین در کوتاه مدت حتی موجب افزایش تمرکز نیز می شود بنابراین کافئین اثرات مثبتی هم دارد.
قوام زاده گفت: با توجه به اینکه از عصاره جین سینگ نیز در تولید و ساخت این نوشیدنی‌ها بهره می‌برند و در آسیای شرقی به ویژه در چین نیز اعتقاد به تاثیر آن در تقویت حافظه و کاهش استرس دارند، بنابراین از این گیاه نیز در ساخت آن استفاده می‌شود.
وی ادامه داد: حتی از ترکیبات ویتامین گروه مثل B1، B2 و B3 نیز استفاده می‌شود چون در آزاد کردن انرژی بدن موثر است اما با این همه، متخصصان تغذیه هیچ گاه توصیه به استفاده از این نوشابه‌ها نمی‌کنند چون کافئین موجود در این نوشیدنی‌ها باعث ترشح اسید معده می شود و از سوی دیگر با توجه به اینکه گاز وارد شده به این نوشابه‌ها گاز co2 است که در آب تبدیل به اسید می شود، این خود باعث حل مینای دندان و اثرات مخرب برای سلامتی می شود.

این متخصص تغذیه افزود: با توجه به اینکه در باشگاه‌های ورزشی نیز ورزشکاران از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند، توصیه می شود که آنان پیش از برگزاری مسابقات از مایعات کم قند و آب میوه‌های طبیعی که دارای "الکترولید" هستند استفاده کنند.

 

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 147 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

امروزه در سراسر جهان دوستداران و علاقه‌مندان به شیوه‌های درمانی طبیعی یک داروخانه کوچک گیاهی در آشپزخانه خود تدارک دیده‌اند و بسیاری از گیاهان دارویی شفابخش را به جای انواع مسکن‌ها و داروهای شیمیایی در این داروخانه کوچک نگهداری می‌کنند.

به نقل از مجله سیب سبز ؛ این داروخانه  می‌تواند انواع گیاهان دارویی چون هل، نعناع، سنبل‌الطیب، گل گاوزبان، بابونه، زنجبیل، هل، انواع چای‌های گیاهی، اسانس نعناع یا پونه را در خود جای دهد، گیاهان دارویی که می‌توانند بهترین جایگزین برای انواع مسکن‌ها و قرص‌های شیمیایی باشند. اگر می‌خواهید شما هم به جمع افرادی که در آشپزخانه‌شان جعبه گیاهان دارویی دارند بپیوندید تنها کافی است 50 تا 100 گرم از هر یک از گیاهانی که به شما معرفی می‌کنیم، برای جعبه گیاهان دارویی خود تهیه کنید. دکتر سعید صانعی، درمانگر و مشاور گیاه‌درمانی برخی از ساده‌ترین و کاربردی‌ترین نسخه‌های گیاهی و خانگی را به شما معرفی می‌کند.

می‌خواهید فشار‌خون‌تان را کنترل کنید:

admin بازدید : 158 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

افزایش وزن زعفران با استفاده از آغشته کردن این گیاه به چربی، عسل و... حرفه‌ای‌ترین روش تقلب در فروش زعفران است و رنگ کردن قسمت‌های سفید این گیاه با رنگ طبیعی زعفران محترمانه‌ترین شیوه در تقلب طلای سرخ است که برای مصرف‌کنندگان به راحتی قابل تشخیص نیست.

تقلب در زعفران منحصر به مخلوط کردن یک گیاه شبیه زعفران با این محصول نیست بلکه زعفران تقلبی حتی شامل سنگین کردن وزن آن با استفاده از چربی، عسل، نمک و شکر هم می‌شود چراکه این گیاه ارزش بالایی دارد و هر گرم آن بیش از 5000 تومان در بازار فروخته می‌شود لذا سودجویان را به سمت خودش می‌کشاند تا با هر چیز که می‌توانند در زعفران غش کنند.
یکی از راه‌های تقلب در زعفران این است که کلاله‌های آن را با نوعی چربی، شکر، نمک یا عسل آغشته می‌کنند و وزن آن را افزایش می‌دهند.

admin بازدید : 206 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

شیر یک غذای کامل و مغذی برای سلامت بدن است که از همان ابتدای تولد، جزو رژیم غذایی انسان قرار می‌گیرد و در طول زندگی نیز معمولا خود و فرآورده‌هایش از اصلی‌ترین مواد خوراکی روزانه محسوب می‌شود.

 

امروزه شیر به شکل های مختلف با طعم ها و بسته بندی های گوناگون در دسترس قرار دارد و این موضوع باعث شده خیلی از افراد، فرآورده های ترکیبی را جایگزین شیر ساده و تازه در رژیم غذایی خود کنند.
بعضی نیز ممکن است شیرهای خام دوشیده شده از دام را به شیرهای پاستوریزه ترجیح دهند، اما آیا آن فرآورده های ترکیبی می تواند به اندازه شیر ساده، پاسخگوی نیازهای بدن باشد؟ آیا شیرهایی که در دسترس ما قرار می گیرد، همگی از سلامت کامل برای مصرف برخوردار است؟
admin بازدید : 103 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

مصرف زیاد قند موجب مقاومت به انسولین و در نتیجه کاهش قدرت حافظه می شود.

رژیم غذایی سرشار از قند برای مغز مضر است. 
معمولا اغلب افراد برای افزایش تمرکز از مقادیر بیشتری شکلات، شیرینی جات و نوشیدنی های صنعتی استفاده می کنند، در حالی که مطالعات اخیر نشان می دهند که افراط  در مصرف قند و شکر، فعالیت مغز، حافظه و فرآیند یادگیری را کاهش می دهد. از طرف دیگر در این تحقیق مشخص شد که اسیدهای چرب امگا- 3 به خنثی کردن این اثر مخرب کمک می کنند. 
 
همان طور که می دانید مصرف زیاد قند و شکر خطراتی همچون دیابت، چاقی، کبد چرب و سرطان را نیز به همراه دارد. 

admin بازدید : 104 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

پزشکان اظهار داشتند: مصرف زیاد گوشت قرمز می‌تواند خطر بیماری آلزایمر را به دلیل افزایش آهن در مغز بالا ببرد.

بررسی روی بیماران مبتلا به آلزایمر حاکی از آن است که آهن در بخش‌هایی از مغز انباشته می‌شود که در مراحل اولیه بیماری آسیب دیده‌اند.

محققان همچنین با بررسی اسکن‌های مغزی دریافتند میزان آهن دریافتی بدن با تخریب بافت مغزی در بیماران آلزایمری مرتبط است.

اگرچه نتایج این مطالعه نقش آهن را در بروز این بیماری اثبات نمی‌کند اما محققان معتقدند نتایج این مطالعه آشکار می‌سازد که مصرف آهن ممکن است به تشدید این بیماری کمک کند.

متخصصان علوم پزشکی دانشگاه کالیفرنیا معتقدند: اگرچه مصرف آهن برای عملکرد صحیح سلول‌ها ضروری است اما مصرف زیاد آن می‌تواند مضر باشد.

به گفته محققان بیشترین میزان انباشتگی آهن در مغز در سلول‌هایی دیده می‌شود که «غلاف میلین» را تولید می‌کنند و تخریب غلاف میلین‌ به از بین رفتن سلول‌های مغزی و تشدید بیماری آلزایمر منجر می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه تلگراف، «جرج بارتزوکیس»، محقق ارشد این مطالعه گفت: افزایش آهن در مغز با تخریب بافت‌های این عضو مرتبط است. همچنین دریافتیم افزایش آهن در «هیپوکامپ» با افزایش تخریب بافت این غده در بیماران مبتلا به آلزایمر مرتبط است.

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 257 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

شکلات نه تنها باعث آرامش روح می شود بلکه مغز را هم قوی می کند.

در یک پژوهش منتشر شده در مجله ی نورولوژی، محققان دریافتند که شکلات ممکن است سلامت مغز و مهارتهای فکری را در سنین پیری افزایش دهد. افراد پیری که در ابتدا در تست استدلال و حافظه عملکرد ضعیفی داشتند و جریان خون مغزشان کاهش یافته بود بعد از نوشیدن روزانه دو فنجان کاکائو به مدت دو ماه بهبود چشمگیری یافتند. 

admin بازدید : 180 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

میگو یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین خوراکی های دریایی است. اما برای لذت بردن از میگو باید نوع خوب آن را بشناسید و آن را به بهترین شکل تهیه کنید. میگو در بسیاری از غذاهای دریایی، پیش غذا، پاستا و ... حضور دارد. بنابراین انتخاب میگوی خوب از لازمات غذای خوب است.

میگو یکی از لذیذترین و خوشمزه ترین خوراکی های دریایی است. اما برای لذت بردن از میگو باید نوع خوب آن را بشناسید و آن را به بهترین شکل تهیه کنید. میگو در بسیاری از غذاهای دریایی، پیش غذا، پاستا و ... حضور دارد. بنابراین انتخاب میگوی خوب از لازمات غذای خوب است.

admin بازدید : 121 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

خبر کاهش 14 درصدی مصرف "شیر" که هفته گذشته، دفتر«بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت» نسبت به آن هشدار داد برای مردم جامعه شگفت‌انگیز نبود چرا که روزانه شاهد کمرنگ شدن بسته‌های شیر در کیسه‌های خرید خود بوده‌اند.

دکتر زهرا عبداللهی رییس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در حالی این خبر را می دهد که با تاکید بر اهمیت مصرف کافی شیر و لبنیات از سوی آحاد جامعه به کاهش مصرف "شیر" به دنبال افزایش قیمت آن اشاره می‌کند و می‌گوید: بررسی‌های انجام‌ شده در سال گذشته حاکی از آن است که به دنبال افزایش قیمت شیر خرید آن از سوی مردم به میزان 14 درصد کاهش یافته است.

admin بازدید : 198 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

بررسی ها نشان می دهند این موضوع سبب بروز بیماری عروق کرونر در هنگام بزرگسالی در حدود 80 درصد مواقع می شود.

 

دانشمندان در جدید ترین تحقیقات خود دریافته اند که مصرف بی رویه ی شیرینی و شکلات علاوه بر تمام مشکلات شناخته شده ی پیشین ، بر روی ژن های افراد نیز تاثیر می گذارد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ بر اساس این پژوهش،خوردن شیرینی و شکلات بویژه کودکان بیشترین تاثیر را در تغییر ژن ها از دارد و سبب می شود تا به تدریج ژنتیکی متفاوت از پدر و مادر خود پیدا نمایند.
گفتنی است بر اساس این پژوهش عدم مصرف میوه و سبزی ، تماشای تلویزیون برای ساعات طولانی و همینطور مصرف قند و شیرینی فراوان می تواند بدترین تاثیر را بر ژن های قلب، کبد و همینطور ژن های تنظیم کننده ی وزن بدن داشته باشد.
بررسی ها نشان می دهند این موضوع سبب بروز بیماری عروق کرونر در هنگام بزرگسالی در حدود 80 درصد مواقع می شود.

دانشمندان عوامل دیگری از جمله نخوردن صبحانه ، مصرف بیش از حد نوشابه های گازدار، تماشای بیش از حد تلویزیون ، علاقه به خوردن مواد سرخ شده و خودداری از خوردن مواد پخته شده را نیز در تغییر ژنتیک فرزندان نسبت به والدین موثر می دانند.

admin بازدید : 145 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

اولین همایش بین‌المللی مکمل‌های غذایی، رژیمی و دارویی افق ۱۴۰۴، ۲۰ تا ۲۲ شهریور ماه ۱۳۹۲ در محل همایش‌های بین‌المللی هتل المپیک تهران برگزار می‌شود.

 دکتر سیدعلی کشاورز، دبیرعلمی همایش بین‌المللی مکمل‌های غذایی، رژیمی و دارویی افزود: ایران کشوری است که در حال تغییر الگوی زندگی و تغذیه است. کیفیت غذا هر روز پایین‌تر می‌آید و با وجود سیری شکمی، سیری سلولی در افراد حاصل نمی‌شود. بنابراین نیاز به مصرف مکمل‌های غذایی احساس می‌شود.

admin بازدید : 302 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

در فصل گرما میوه‌های آب دار طرفدار بیشتری دارند.

فصل تابستان، فصل گرماست، بنابراین به دلیل تعریق بیشتر، نیاز بدن به آب، املاح و ویتامین‌ها بیشتر می‌شود و میوه‌ها از بهترین منابع تامین کننده این مواد مغذی هستند.

میوه‌ها علاوه بر تامین نیازهای بدن موجب شادابی و طراوت پوست و پیشگیری از بیماری‌ها می‌شوند.

اما پر طرفدارترین میوه‌های تابستان میوه‌های آبدار هستند که مهمترین آن‌ها هندوانه، انجیر، انگور، گلابی و.. است.

انجیر درختی است که با برگ‌های پهن، بزرگ و پنجه‌ای شکل و میوه انجیر از نظر گیاه شناسی دارای محفظ‌ه­ای گیاهی است که گل­های نر و ماده در درون آن واقع شده‌اند که انجیر تازه حاوی 90 درصد و انجیر خشک حاوی 24 درصد آب است.

admin بازدید : 145 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

یک متخصص تغذیه گفت: برخلاف نظرعده‌ای که بر مبناهای غیرعلمی نوشیدن قهوه را مفید و یا مضر اعلام می‌کنند، هنوز نتیجه آزمایش‌ها در این باره نتیجه قطعی نداشته است. در این شرایط بهتر است که قهوه به عنوان یک نوشیدنی گرم و آرام‌بخش مورد استفاده قرار گیرد اما نوشیدن آن تبدیل به عادت نشود.

مجید کاراندیش  اظهار کرد: تا زمانی که آزمایش‌ها درباره فواید یا زیان‌های نوشیدن قهوه به نتیجه قطعی نرسیده است، بهتر است توصیه علوم تغذیه به گونه‌ای باشد که مردم را دچار تعارض نکند.

وی گفت: چای و قهوه پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌ها در سطح دنیا هستند. هر چند با توجه به سابقه تاریخی، گرایش کشورهای شرقی به سمت نوشیدن چای بوده است و نوشیدن قهوه بیشتر در کشورهای غربی رواج داشته است ولی امروزه میل به نوشیدن قهوه در میان ایرانیان نیز رایج شده و هم‌پای چای در قفسه آشپزخانه‌ها یافت می‌شود.

وی ادامه داد: قهوه به عنوان یک نوشیدنی آرام‌بخش دارای ترکیباتی است که بعد از استخراج می‌تواند جنبه دارویی پیدا کند که یکی از این ترکیباب کافئین است.

این متخصص تغذیه درباره کافئین عنوان کرد: کافئین ترکیبی است که فعالیت زیستی دارد و بسیاری از فرایندهای بدن مانند دستگاه گوارش، دستگاه تنفس و مهمترین آنها، اعصاب مرکزی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی افزود: به دلیل تاثیر کافئین بر روی سیستم اعصاب مرکزی است که افراد با مصرف قهوه هوشیاری‌شان بیشتر شده و یا قادر می‌شوند با خواب‌آلودگی مقابله کنند، به همین علت است که به افراد سالم توصیه می‌شود از نوشیدن قهوه 2 تا 3 ساعت قبل از خواب خودداری کنند.

کاراندیش تصریح کرد: برخلاف نظر عده‌ای که بر مبناهای غیرعلمی نوشیدن قهوه را مفید و یا مضر اعلام می‌کنند، هنوز نتیجه آزمایش‌ها در این باره نتیجه قطعی نداشته است و پاسخ‌ها متناقض بوده است. در این شرایط بهترین توصیه این است که قهوه به عنوان یک نوشیدنی گرم و آرام‌بخش مورد استفاده قرار گیرد ولی نوشیدن آن تبدیل به عادت نشود.

این متخصص تغذیه در ادامه گفت: وقتی فرد به نوشیدن قهوه و یا هر نوشیدنی دیگری عادت می‌کند، با قطع آن عوارضی مانند سردرد، عصبی شدن و ... برای وی ایجاد می‌شود که به این حالت، "سندروم قطع" می‌گویند. این عوارض جدی نبوده و معمولا نیز کوتاه‌مدت هستند.

وی زنان باردار را از مصرف زیاد قهوه منع کرد و توضیح داد: نوشیدن قهوه برای زنان باردار ممنوع نیست ولی باید میزان آن به یک یا دو فنجان در روز محدود شود.

 

 

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 133 پنجشنبه 14 شهریور 1392 نظرات (0)

غوره میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک و قند است.

غوره میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک و قند است.

این میوه برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست هم چنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر کردن سودمند است .

غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض و در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها و درمان زردی موثر است .

بیماری اسکوربوت که به دلیل کمبودویتامینC در بدن به وجود می آید ، با آب غوره درمان می شود.

آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.

آبغوره حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند و تقویت کننده کبداست.

برای برطرف کردنورم گلو، آب غوره قرقره کنید.

برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید.

آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد و برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد.

admin بازدید : 147 پنجشنبه 17 مرداد 1392 نظرات (0)

کارشناس مادر و کودک معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تاکید کرد: در تهیه شیرخشک باید غلظت مورد نیاز رعایت شود.

عشرت سادات موسوی ، اظهار داشت: به دلیل خواص موجود در شیر مادر، بهتر است شیرخشک تنها در صورت لزوم و در مواقع ضروری جایگزین شود. 

وی در توضیح این مطلب افزود: در مواردی که نوزادی مادرش را از دست داده و یا مادری که به دلائل پزشکی مانند شیمی درمانی قادر به شیردهی نیست شیرخشک جایگزین شیر مادر می‌شود. 

این کارشناس تصریح کرد: کودکانی که با شیرخشک تغذیه می شوند به کرات دچار بیماری‌هایی مانند اسهال، عفونت‌های تنفسی و سوء تغذیه می شوند. 

وی با بیان اینکه خانواده‌ها در تهیه شیرخشک غلظت مورد نیاز و استاندارد را رعایت نمی‌کنند این کار باعث بروز مشکلاتی برای کودک می‌شود، گفت: غلظت بیش از اندازه شیرخشک به کلیه‌ها آسیب رسانده و غلظت کم آن باعث می‌شود تا کودک وزن‌گیری لازم را نداشته باشد و همین امر منجر به بروز بیماری در کودک می‌شود. 

وی همچنین گفت: پس از هر بار مصرف شیرخشک توسط کودک، شیشه شیر باید با آب جوش جوشانده شود تا از آلودگی پاک شود. آلودگی شیشه شیر کودک موجب بروز عوارض گوارشی مانند اسهال می‌شود. 

موسوی در پایان تاکید کرد: استفاده بیش از حد از شیشه شیر و پستانک دندان‌های کودک را از حالت طبیعی خارج می‌کند.

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 117 پنجشنبه 17 مرداد 1392 نظرات (0)

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: استفاده از قهوه، گل کلم، پیاز و سیر در رژیم غذایی مادر باعث تغییر طعم شیر شده که بعد از 24 تا 48 ساعت خود به خود طعم اصلی شیر بازمی گردد.

 

رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: استفاده از قهوه، گل‌کلم، پیاز و سیر در رژیم غذایی مادر باعث تغییر طعم شیر شده که بعد از 24 تا 48 ساعت خود به خود طعم اصلی شیر بازمی‌گردد.
غلامرضا خاتمی اظهار داشت: گاهی اوقات تغییر طعم در شیر مادر به واسطه استفاده از بعضی از مواد غذایی رخ می‌دهد به این صورت که اگر مادر شیرده در برنامه غذایی خود از سیر، پیاز، گل‌کلم و قهوه استفاده کند موقتاً طعم شیر وی تغییر پیدا می‌کند.
رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: بعضی اوقات نیز شاهدیم که مادران شیرده در ایام عادت ماهانه نیز طعم شیرشان تغییر پیدا می‌کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این تغییر طعم‌ شیر مادر بدان معنا نیست که شیرخوار از خوردن شیر مادر صرفنظر می‌کند بلکه نوزاد با شیری مواجه می‌شود که با شیر قبلی متفاوت است که در ادامه آن شیر را می‌پذیرد و خود را عادت به طعم جدید می‌دهد.
رئیس انجمن پزشکان کودکان ایران گفت: مادران بدانند که طعم شیر بعد از 24 تا 48 ساعت خود به خود بهبود می‌یابد و شیر طعم قبلی‌اش را باز می‌یابد.
خاتمی در پاسخ به پرسش فارس، مبنی بر اینکه چه موادی باعث افزایش ترشح شیر مادر می‌شود گفت: مادر شیرخوار باید در تغذیه خود از لبنیات، گوشت، میوه، سبزی و پروتئین و سایر مواد مغذی استفاده کند تا شیر وی تمام مواد لازم برای رشد نوزاد را داشته باشد.
وی استفاده از افشره یا امثال آن در افزایش ترشح شیر مادر را بی‌تأثیر دانست و افزود: استفاده از افشره یا امثالهم ضرری ندارد اما منفعتی نیز برای مادر به دنبال ندارد چرا که استفاده از آن فقط یک تأثیر روانی بر مادر شیرده دارد و این تصور را برای وی قائل می‌شود که مقدار شیرش زیادتر شده است./شفاآنلاین
admin بازدید : 123 پنجشنبه 17 مرداد 1392 نظرات (0)

به گفته محققان مصرف شکلات برای سلامتی دندان ها مفید است.



به گفته پژوهشگران پس از ورزش و به علاوه کار سنگین بدن علاوه بر آب به مواد دیگری نیز برای ساختن مجدد عضلات که در طول ورزش از کار افتاده اند نیاز دارد و مصرف شکلات شیری بهترین گزینه است.

شکلات شیری کالری بالایی دارد و هم انرژی بدن را تامین می‌کند.حتما شما هم شنیده اید که می‌گویند مصرف شکلات باعث پوسیدگی دندان می شود اما محققان به تازگی رازی را در این باره فاش کرده اند اینکه مصرف روزانه دو تکه شکلات برای سلامت دندانها خطری ندارد.

بلکه پودر کاکائو آن مانند فلوراید عمل می کند و باعث استحکام مینای دندان ها می شود.

admin بازدید : 284 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

ایران یکی از رکوردداران مصرف کننده های آدامس در جهان محسوب می شود. اما آدامس از چه مواد اولیه ای تشکیل شده است؟

آدامس به شکل ها و رنگ های مختلف به عنوان پرعرضه ترین محصول تجاری در میان مردم جهان خرید و فروش می شود. در کشورهای جهان کشور ترکیه بالاترین تعداد شرکت های تولیدکننده آدامس را داراست که شامل 60 شرکت تجارتی هستند. بعد از این کشور آمریکا با چند شرکت بزرگ، تولید آدامس در جهان را در دست دارد. کارخانه های تولید آدامس سالانه چیزی بالغ بر 560 میلیون تن آدامس را به مردم می فروشند و کشور ما هم یکی از رکوردداران مصرف کننده های آدامس در جهان محسوب می شود.

admin بازدید : 113 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

کاکائوی موجود در شکلات تلخ دارای خاصیت ضدافسردگی است زیرا حاوی مقدار زیادی سروتونین، دوپامین و فنیل آمین است. ویتامین B آن نیز برای حفظ سلامت مغز مفید است.

اگر به طور مداوم دچار افسردگی می شوید و پزشک نیز وضعیت روحی شما را افسردگی تشخیص داده بهتر است به خوردن برخی مواد غذایی رو بیاورید که افسردگی را درمان می کند.

 
بادام: بادام منبع عالی منیزیم است. کاهش منیزیم به افسردگی منجر می شود. منابع دیگر، موادی مانند اسفناج، لوبیا سیاه و سیب زمینی است.
 
غذاهای دریایی: استرس باعث ایجاد رادیکال آزاد می شود که این امر یکی از علت های عمده افسردگی است. رادیکال های آزاد سلول های زنده و طبیعی را از بین می برد. مصرف منظم غذاهای دریایی با رادیکال های آزاد مقابله و افسردگی را نیز کنترل می کند.
 
شیر: شیر غنی از اسید چرب امگا۳ است که باعث کاهش رادیکال های آزاد در بدن می شود. بنابراین مصرف شیر یا لبنیات را زیاد کنید و از افزودن کافئین به شیر بپرهیزید. کافئین در طول زمان افسردگی را تشدید می کند.
 
مرغ: گوشت طیور که غنی از پروتئین است، حاوی اسید آمینه لازم به نام تیروزین است، که در طول روز ذهن را تخلیه و انرژی ایجاد می کند.
 
کربوهیدرات: کربوهیدرات را کاملاً از برنامه غذایی خود حذف نکنید. زیرا نتایج بررسی های متعدد نشان می دهد، کربوهیدرات به علت داشتن ماده شیمیایی به نام سروتونین نقش موثری در بهبود خلق و خو دارد. پس کربوهیدرات های ناسالم مانند قند موجود در شیرینی و نوشابه را حذف کنید و کربوهیدرات های سالم را که در غلات و سبزیجات وجود دارد به برنامه غذایی خود اضافه کنید.
 
شکلات تلخ: کاکائوی موجود در شکلات تلخ دارای خاصیت ضدافسردگی است زیرا حاوی مقدار زیادی سروتونین، دوپامین و فنیل آمین است. ویتامین B آن نیز برای حفظ سلامت مغز مفید است.
admin بازدید : 131 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

مسمومیت با مواد غذایی می‌تواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده‌های غذایی، تهیه و نگهداری مواد غذایی ایجاد شود.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان هرمزگان با اشاره استفاده صحیح از کنسروها تاکید کرد: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها نشت، برآمدگی و فرورفتگی و زنگ‌زدگی دارد، خودداری کنید.

دکتر "حسین قاسمی" افزود: باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، مواد افزودنی غیرمجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیت‌های غذایی محسوب می‌شوند.

قاسمی با اشاره به این‌که نوعی از مسمومیت غذایی موسوم به بوتولیسم از کشنده‌ترین انواع مسمومیت به شمار می‌رود، یادآور شد: بوتولیسم در اثر مصرف موادغذایی که در شرایط نامناسب و غیربهداشتی تهیه و نگهداری شده‌اند، ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: علایم و نشانه‌های بوتولیسم به صورت تاخیری(12 تا 24 ساعت بعد از مصرف مواد خوراکی آلوده به باکتری) و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر می‌شود که باید در اسرع وقت به مراکز درمانی مراجعه کرد.

 

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 120 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن است.

اصغر نقشی ، افزود: این میوه خشک و مغذی مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود.

وی تشریح کرد: کشمش منبع خوب ویتامین‌ها و عناصر مغذی بدن بوده و عناصر و ویتامین‌هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین "ب" در آن موجود است.

نقشی کشمش را در جلوگیری از فساد دندان تاثیرگذار دانست و ادامه داد: کشمش با وجودی که شیرین و چسبناک بوده بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی‌شود، حتی می‌توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می‌کند.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ‌های بدن می‌شود.

وی اظهار کرد: کشمش گرفتگی عضلانی را کم می‌کند.

نقشی کشمش را جزو میو‌ه‌های خشک و کم سدیم دانست و تاکید کرد: کشمش به عنوان غدایی پُر انرژی، کم چرب و کم سدیم بوده و برای افرادی که رژیم های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن آن بسیار مفید است.

 

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 167 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

اخبار همواره تجربه هایی است برای آنانکه گوش شنوا و فکری هوشمند دارند، خبری که در پس کلام این نوشتار، می خوانیم، خبری واقعی است، پس همه باید این هشدار را جدی بگیریم،

 

 

 

 

 

 

 

 

"خبری که هم اکنون می خوانید، علامت خطر است"

admin بازدید : 146 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (1)

اگر اهل ورزش کردن هستید و البته عاشق شکلات این خبر مخصوص شما است.

به گفته پژوهشگران پس از ورزش و به علاوه کار سنگین بدن علاوه بر آب به مواد دیگری نیز برای ساختن مجدد عضلات که در طول ورزش از کار افتاده اند نیاز دارد و مصرف شکلات شیری بهترین گزینه است.


شکلات شیری کالری بالایی دارد و هم انرژی بدن را تامین می‌کند.حتما شما هم شنیده اید که می‌گویند مصرف شکلات باعث پوسیدگی دندان می شود اما محققان به تازگی رازی را در این باره فاش کرده اند اینکه مصرف روزانه دو تکه شکلات برای سلامت دندانها خطری ندارد.

بلکه پودر کاکائو آن مانند فلوراید عمل می کند و باعث استحکام مینای دندان ها می شود.
admin بازدید : 194 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کارشناسان برای برطرف شدن جوش‌های صورت مصرف خاکشیر را توصیه می‌کنند.

اصغر نقشی ، افزود: اندام دارویی گیاه خاکشیر، دانه خاکشیر است که در میوه‌های خورجین و باریک قرار دارد.

وی تشریح کرد: مخلوط جوشانده یک قاشق ترنجبین با دو قاشق غذاخوری خاکشیر و مصرف هر روز صبح ناشتا به مدت دو هفته جوش‌های صورت را از بین خواهد برد.

نقشی ادامه داد: از گل‌ها و برگ‌های این گیاه می‌توان برای رفع بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین ث بهره گرفت.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از اسیدهای چرب در این گیاه دارویی گفت و یادآور شد: خاکشیر دارای تعدادی از اسیدهای چرب مانند اسید لینوئیک، اسید لینولنیک، اسید اولئیک، اسید پالمتیک و اسید استئاریک است.

وی با اشاره‌ به بهترین ویژگی خاکشیر اظهار کرد: خاصیت ضدعفونی‌کنندگی خاکشیر را از بهترین ویژگی‌های این گیاه دارویی می‌دانند ‌و به همین دلیل‌ برای برطرف شدن ناراحتی‌های روده مثل اسهال یا حتی یبوست توصیه می‌شود.

نقشی ضمن توصیه ‌به افراد لاغر تاکید کرد: افراد لاغر و کسانی که تمایل به افزایش وزن دارند، مصرف خاکشیر با شیر صبح ناشتا درمان لاغری و افزایش وزن را در پی خواهد داشت.

 

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 116 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

برای داشتن پوست سالم لازم است یک رژیم غذایی سالم داشته باشید. رژیمی سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد معدنی.

باید توجه داشته باشید که مواد غذایی که مصرف می کنید تاثیر مستقیمی روی پوست خواهد داشت. در این مطلب به چند نوع ماده غذایی و نقش آن ها اشاره خواهیم کرد.
۱ - شکر: برای بهبود پوست از مصرف شکر که مضرترین ماده برای پوست است پرهیز کنید. هر دونات، شکلات و نوشابه ای که مصرف می‌کنید، به قند خون و یا گلوکز افزوده می شود.
۲- تاثیر قند بر وزن: قند باعث می شود چربی اطراف شکم تجمع پیدا کند و خطر سکته و حمله قلبی نیز افزایش یابد هنگامی که در آینه به صورت خود نگاه کنید شاهد خطوط ریزی خواهید بود که به مرور زمان عمیق تر می شود. برای جلوگیری از این امر از مصرف مواد قندی پرهیز کنید. مصرف کم آب نیز پف چشم ایجاد می کند.
به گفته متخصصان داشتن اطلاعات در خصوص تاثیر غذا روی ظاهر و رعایت چند نکته مربوط به پوست می تواند در عرض چند روز چین و چروک و پف چشم را از بین ببرد:
* مصرف پروتئین کم چرب را افزایش دهید.
* مصرف مواد غذایی سرشار از روغن های امگا ۳، ۶ و ۹ مانند ماهی، میوه مغزدار، سبزی ها (سبزپررنگ)، زیتون... را افزایش دهید.
* از روغن های تیره و با کیفیت برای آشپزی استفاده کنید.
* آنتی اکسیدان به رژیم غذایی خود اضافه کنید. با خوردن میوه، سبزی و میوه مغزدار مانند گردو و فلفل دلمه ای قرمز آنتی اکسیدان لازم خود را تامین کنید. گنجاندن مکمل های مغذی حاوی آنتی اکسیدان راه خوبی برای جوان سازی پوست است.
* استرس خود را کنترل کنید؛ استرس باعث افزایش میزان کورتیزول و در نتیجه منجر به چین و چروک پوست و پف کردگی چشم می شود.
۳ - تاثیر ادویه و گیاه روی پوست:ادویه های غنی از آ نتی اکسیدان عبارتند از خردل که نوعی آنتی اکسیدان قوی و تصفیه کننده است، زیره، فلفل سیاه، میخک، دارچین و مرزنگوش. اگر چه این ادویه ها غنی از آنتی اکسیدان است که برای سلامت کلی و پوست مفید است به طور کلی نسبت به مصرف میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان دقت کافی داشته باشید. بعضی مواد غذایی با از بین بردن رادیکال های آزاد تاثیر مثبتی روی پوست می گذارد.
4- تاثیر چای سبز روی ظاهر فرد:کارشناسان می گویند، چای سبز سرشار از آنتی اکسیدان است و بهتر است جایگزین قهوه شود.

admin بازدید : 141 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

یک کارشناس تغذیه گفت: مصرف انواع آب میوه‌های تازه به ویژه اگر به صورت مخلوط با میوه باشد، باعث جذب بیشتر ویتامین‌ها می‌شود.

سعیده معانی درباره نوشیدنی‌های سالم جایگزین نوشابه‌های گازدار گفت: نوشیدنی‌ها به دو دسته‌ی نوشیدنی‌های سالم سنتی و ایرانی تقسیم می‌شوند که می‌توانند جایگزین خوبی برای نوشیدنی‌های گازدار و حتی نوشابه‌های رژیمی و آب میوه‌های صنعتی باشند.

وی ادامه داد: نوشیدنی‌های سالم به دو دسته سرد و گرم تقسیم می‌شوند که در گروه نوشیدنی‌های خنک انواع دوغ‌های کم نمک جای می‌گیرد.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه از شربت‌های خانگی مانند شربت سکنجبین، خاکشیر، شربت به لیمو و آب لیمو که با شهد یا شکر کم تهیه شده باشند، می‌توان بعنوان دسر بعد از غذا و یا در طول روز استفاده کرد، گفت: مصرف تمام نوشیدنی‌هایی که به آنها اشاره شد به دلیل اینکه به شکل طبیعی و از گیاهان طبیعی و تازه تهیه می‌شوند و مصرف آن به صورت روزی دو فنجان در طول روز هیچ ممنوعیتی برای افراد ندارد.

معانی افزود: در نوشیدنی‌هایی همانند آب هویج بهتر است برای جذب بیشتر ویتامین‌های محلول در چربی هویج مثل ویتامین A این نوشیدنی را همراه با غذا یا با کمی بستی مصرف کنند.

وی درباره نوشیدنی‌های گرم و سالم گفت: انواع چایی از دسته نوشیدنی‌های گرم است و چای آلبالو می‌تواند نمونه بسیار خوبی از چایی که هیچگونه اسانسی ندارد برای مصرف در ایام گرم سال بهره برد.

این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود که به اندازه کافی در طول روز آب مصرف شود، افراد می‌توانند بخشی از این میزان را از طریق نوشیدنی‌های گرم و سرد بخصوص آب میوه‌های طبیعی تأمین کنند.

 

 

 

 

ایسنا

admin بازدید : 229 شنبه 12 مرداد 1392 نظرات (0)

کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: خطر ابتلا به دیابت با خوردن بادام زمینی کاهش می‌یابد.

«نسرین علیزاده» ، با اشاره به این‌که بادام زمینی یک منبع خوب انرژی استف اظهار کرد: 100 گرم بادام زمینی 50 گرم چربی و 16 گرم کربوهیدرات دارد و در میان همه‌ی مغزهای آجیلی، بادام زمینی بیشترین مقدار پروتئین را دارد.

وی افزود: چربی‌های بادام زمینی از نوع چربی مفید برای بدن یعنی چربی‌های غیراشباع هستند و به‌طور کلی مصرف بادام زمینی برای سلامت عمومی بدن به خصوص مغز، سودمند است.

علیزاده با بیان این‌که مصرف بادام زمینی از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری می‌کندف ادامه داد: این محصول سبب گشاد شدن رگ‌های بدن و تسهیل جریان خون می‌شود.

وی یادآور شد: اگر فرد حساسیت غذایی دارند در مصرف بادام زمینی زیاده‌روی نکنند هم‌چنین اگر سابقه‌ی تیرویید کم کار یا پرکار در خانواده وجود دارد باید در مصرف بادام زمینی به دلیل این‌که غده‌ی تیروئید را تحریک می‌کند، دقت کرد.

 

 

 

 

 

ایسنا

درباره ما
این وبسایت متعلق به دانشجویان دانشگاه پیام نور می باشد. این وبسایت در نظر دارد مطالب مهم روز را در این وبلاگ قرار دهد.لطفا" نظرات وپیشنهادات وانتقادات خود را با ما در میان بگذارید. ایمیل مدیر وبسایت: sohave1392@gmail.com
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    آمار سایت
  • کل مطالب : 144
  • کل نظرات : 13
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 39
  • آی پی امروز : 25
  • آی پی دیروز : 46
  • بازدید امروز : 31
  • باردید دیروز : 116
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 328
  • بازدید ماه : 1,061
  • بازدید سال : 6,558
  • بازدید کلی : 71,098
  • خرید آنلاین کارت شارژ با 20 درصد تخفیف
    تبلیغات